Begin 2019 ben ik op aanraden van een vriend bij de Scheepskameel terecht gekomen en ben zonder horeca of wijn ervaring begonnen. Eerst interesseerde wijn mij niet maar na twee jaar viel het kwartje. Door veel te proeven maar voornamelijk door veel te leren van Chanan is die interesse uitgegroeid tot een passie.
Inmiddels werk ik als sommelier bij Scheepskameel en Wijnkameel en is duitse wijn niet meer uit mijn leven weg te denken. Op werk proef ik dagelijks Duitse wijn en het blijft mij elke keer verbazen hoe er in een relatief klein wijnland zo een diversiteit aan wijn gemaakt kan worden waarin het terroir altijd terug te vinden is. Waanzinnige kwaliteit, frisheid en doordrinkbaarheid met als ruggengraat zuren is wat Duitse wijn zo goed maakt.
Ik vind het heel leuk om samen te werken met een mix van klassieke wijnhuizen en jonge wijnboeren die meer experimenteren waarvan sommige in korte tijd zo een kwaliteitssprong hebben gemaakt dat ze naar de absolute top van Duitsland zijn gestegen.