Meteen naar de content

GRIESEL

In 2013 kocht het investeerderspaar Streit het staatsdomein in Bensheim aan de Hessische Bergstraße en richtte in het historische gebouw met een gewelfde kelder het mousserende wijnhuis Griesel & Compagnie op. Als keldermeester namen ze de toen 30-jarige Niko Brandner in dienst. Nadat hij zijn carrière als bankier was begonnen, veranderde hij van baan en deed na zijn studie wijnbouw in Neustadt eerst praktijkervaring op in de kelder van wijnhuis Fürst in Bürgstadt en later met Sektpopp Volker Raumland. Vrijwel direct werd Niko Brandner in één adem genoemd met Volker Raumland en Mathieu Kauffmann als het gaat om kwaliteit van Duitse mousserende wijn.

De druiven van Griesel komen van de vulkanische graniet bodems van de Hessische Bergstrasse. Dit geeft de druiven meer zuren en een bepaalde rokerigheid.

Het geheim van succes? Volledige focus op de productie van mousserende wijn, alles handgeplukt, zachte persing en voldoende tijd in de kelder totdat de most spontaan is gefermenteerd en geklaard. De complexiteit van de wijnen wordt opgezocht door af te wisselen van oxidatieve omgeving van de wijn naar reductieve omgeving en weer terug. Er komt zelfs flor (de gistlaag op wijn bekend van sherry, verantwoordelijk voor het aroma acetaldehyde wat ruikt naar rijpe appels en noten) voor in de wijnkelder van Griesel. De vergisting en rijping vindt plaats op een combinatie van hout en roestvrijstaal en vervolgens krijgt de wijn -uiteraard- traditionele gisting op fles. 

Winkelwagen

Uw winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen

Selecteer opties